Ei enää levyarvioita tässä blogissa

Näin on nyt käynyt.

Rakastan levyarvioiden kirjoittamista, mutta valitettavasti nykyinen duunini Spotifyn playlist editorina estää mielipiteen (positiivisen tai negatiivisen) esittämisen musiikista julkisessa foorumissa - kuten esimerkiksi tässä blogissa.

Päätös ei ole omani, vaan se on työnantajani linjaus kaikille editoreille ympäri maailman. Syy on se, että he eivät halua riskeerata, että joku oikeuksienomistaja (eli käytännössä levy-yhtiö) pitäisi minun tässä blogissa esittämääni mielipidettä Spotifyn mielipiteenä.

Itselleni moinen ero oli selvä jo radion musiikkipäällikkönä toimiessa, mutta koska työnantaja ei halua riskeerata että linja hämärtyy kenenkään silmissä, minun on toimittava näin.

Jos siis haluatte tietää mitä mieltä olen jostain levystä, tulkaa kysymään baarissa. Kerron ehkä.

Tilanne toivottavasti muuttuu jonain päivänä, mutta tästä lähin tässä blogissa pidetään lähinnä musavisoja, arvostellaan kirjoja, kirjoitetaan tekniikasta, juoksemista ja musiikista ei-arvostelevalla tavalla. Pahoittelut niille jotka pitivät levyarvioistani.
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

13 Responses to Ei enää levyarvioita tässä blogissa

 1. Aki says:

  Nooooooooooooooooooooooooooo

 2. Maisa says:

  No nyt on kyllä surullinen uutinen, itse odotan aina eniten ja innolla jokaista levyarviotasi ja musiikkianalyysejasi :( Ovat olleet taatusti laadukasta ja mielenkiintoista luettavaa jokainen. Hitto, kyllä harmittaa. Onneksi täältä löytyy myös paljon muuta mukavaa juttua! :)

 3. sannika says:

  Pidin. No mutta pidän kyllä kirja-arvioistasikin. :-)

 4. Maria says:

  Voi ei, Jussi. Levyarvostelusi olivat niin valtaisan herkullista luettavaa. Etenkin sellaiset, joissa esiintyi 'palvon'-sana. Pidin intohimoisesta otteestasi, asiallisesta kritiikistäsi, huumoristasi ja siitä lapsenomaisesta innostuksesta, joka tekstin välityksellä tarttui myös lukijaan. Sinun levyarvostelujesi ansiosta löysin monta hyvää artistia ja innostuin kuuntelemaan joitain tiettyjä uutuuslevyjä, jotka olisivat saattaneet muuten mennä minulta ohi. Kiitos siitä.

  Tarkoittaako tämä muuten myös sitä, että vuoden parhaimpien koti- ja ulkomaalaisten levyjen listauksetkin jäävät pois? Harmillista jos näin on, mutta ymmärrän syyn.

  Mukavaa, että kirja-arvostelut säilyvät ja musavisailu onkin ollut hauska uusi lisä blogille. Lukisin mielelläni arvostelupostauksia myös muista kulttuurin ja viihteen alan aiheista, esim. sinua koskettaneista tv-sarjoista ja/tai elokuvista (oli ne sitten uutuuksia tai ei). Ja kaikenlaiset (musiikin arvosteluun liittymättömät) top-listat otetaan ilolla vastaan jatkossakin! :)

  Voisitkohan

 5. Jussi says:

  Tulipa hyvä mieli näistä kommenteista. Kiitos kaikille. Ja joo, vuoden levyt -lista jää myös väliin ikävä kyllä. Muita kulttuurituotteita pitää arvioida entistä enemmän - telkkua, leffoja ja kirjoja siis ainakin.

 6. Joonas says:

  Voi hemmetin Spotify. Vaikka rakastankin palvelua, niin tälläiset linjaukset saavat kyllä veren kiehumaan. Onneksi olen jo aikuinen (lue: vanha mies) enkä jaksa enää isommin boikotoida mitään vähäpätöisin perustein.

  Aiemmin lähinnä vitutti, että vaikka laitoin varmaan viisi kertaa yhteydenottopyyntöä sinne, kukaan ei ikinä vastannut asiakaspalautteeseeni.

 7. kaisa says:

  EI KÄY....! Juuri löysin Sufjan Stevensinkin avullasi. Ainut musablogi jota oon säännöllisesti lukenut, täynnä mielenkiintoista matskua tympääntyneelle muusikolle, joka ei jaksa koluta muuten uutuuksia läpi. Voisitko mitenkään pitää tästä lähtien jonkinlaista salaista musa-arvioblogia, josta ei Spotify-herrat tietäisi...?

 8. Annemari says:

  Sitte vaa anonyymi blogi pystyyn ja jaat urlia tääl meille vähän on the downlow et päästää lukee ajatuksias :D

 9. Anonyymi says:

  No voi nyt s a a t a n a! Niin monta hyvää levyä ja artista tullut löydettyä kirjoitustesi ansiosta. Kamaa, joka muuten olisi valunut ohi. Ottaa päähän ihan tosissaan, vaikka kuinka onkin "ymmärrettävä" syy. Viha kohdistuu tässä uuteen työnantajaasi, ei sinuun. Osaisitko vinkata muista avarakatseisista musablogeista, joiden parissa voisi tehdä jatkossa löytöjä?
  Marja

 10. Anonyymi says:

  Eih! Toivottavasti tämä ei ole lopullista!

  Tupu

 11. Jussi says:

  Kiitos kaikille kommentoijille.

  Heti kun minun on syystä tai toisesta sopivaa jälleen kertoa blogimielipiteitä musiikista, sen varmasti teen. Eli tämä ei ole lopullista, mutten osaa yhtään sanoa kuinka kauan tilanne säilyy tällaisena.

 12. No voi höh. Ihan samoilla linjoilla kuin kaikki muutkin. Olen todella paljon diggaillut siitä kuinka kirjoitat musiikista ja löytänyt monta uutta artistia arvosteluitesi kautta.
  Tämä on itselleni ollut paras blogi jo ties kuinka monta vuotta. Luen tottakai edelleen mutta harmittavan iso osa jää pois.
  Jos joskus osun samaan baariin niin tulen varmasti nykäisemään hihasta :)

 13. Anonyymi says:

  No voi kökkö. Tämä blogi on ollut ihan paras tällaiselle nykymusiikin kärryiltä tipahtaneelle, mutta silti aina välillä uusia tuulia kaipaavalle. Tykkään, kun selvästi havaittava asiantuntemus yhdistyy tunteeseen. Mistäs sitä nyt lähtisi ideoita ja vinkkejä hakemaan?

  -Kaisa

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...