Rakastan Death Cab for Cutieta! (sekä jorinaa lempibändi-käsitteestä)

Luulin, että olin jo ohittanut iän, jolloin ihmisellä on lempiyhtyeitä. Lukioikäisenä ja siitä muutamaa vuotta vanhempana me keskusteltiin kavereiden kanssa todella paljon musiikista - eli siis lähinnä haukuttiin toistemme musiikkimakuja. Silloin piti pystyä absoluuttisesti sanomaan, mikä on lempiyhtye, jonka tuotanto piti tietää läpikotaisin ja jota piti pystyä puolustamaan.

Minun lempiyhtyeeni oli ensin Deftones. Myöhemmin rinnalle liittyi Outkast. Molemmat ovat sitä edelleen - ei tietenkään yhtä absoluuttisesti, mutta kuitenkin. Tosin molempien tuotantoihin osuu levyjä joita en enää allekirjoita, mutta 10 vuotta sitten moista ei edes voinut kuvitella. Suosikki tekee VAIN täyttä timanttia.

Plans-levyn jälkeen löytämäni Death Cab for Cutie liittyi suosikkibändien ryhmään jopa niin tanakasti, että huomasin kypsällä iällä voivani sanoa, että "tämä on yksi suosikkibändeistäni, ehkä jopa suosikki", ilman että mieleen tuli miljoona muuta vaihtoehtoa. Narrow Stairs vain vahvisti tätä - itse asiassa se on lempilevyni yhtyeeltä, vaikka toki tälläkin ryhmällä on ne alkulevyjen fanit.

Tänään bändi julkaisi uuden biisin You Are a Tourist. Se löytyy toukokuun lopussa ilmestyvältä albumilta Codes and Keys (Jolla sivujuonteena on hauska viraalikamppis, jossa kännykän viivakoodinlukijasoftalla luetaan CODE ja saadaan lisäsisältöä. Käväisin New Yorkissa pari viikkoa sitten, ja totesin että Jenkeissä on näitä viivakoodikamppiksia nykyään TODELLA paljon).

En ole vielä niin moderni blogi-ihminen, että osaisin muodostaa yhdestä biisistä kovinkaan kummoista kuvaa. MUTTA ONHAN TÄMÄ NYT VITUN KOVA.

Jos Narrow Stairs avattiin psykedeelisellä jamilla I Will Possess Your Heart, on tämä "perinteisempi" DCfC-pala. Eli kaunis, mahtavan melodinen, upeasti kasvava ja hienosti sanoitettu indierock-biisi.

Rakastan Death Cab for Cutieta, ja haluan nähdä heidät livenä vielä jonain päivänä, kuten Princenkin.Mitäs sanotte, toimiiko?

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Rakastan Death Cab for Cutieta! (sekä jorinaa lempibändi-käsitteestä)

  1. Smagardi says:

    Toimii täysillä!

    Ja palauttaa mukavasti mieleen kesän jona en kuunnellut mitään muuta kuin DCFCta (täydellistä kesäfiilistelyyn!). Harmi ettei samaan taida enää kyetä ilman, että tuo talouden toinen osapuoli saisi jonkunlaista hermoromahdusta. Onneksi hänellä on pleikkari ja minulla kuulokkeet, pääsee edes pariksi tunniksi fiilistelemään Spotifyihin.

  2. June says:

    DCFC kuuluu munkin lemppareihin ja on ehdottomasti sellainen, joka pitää vielä joskus livenä nähdä!! Vaikka itelle toi Narrow Stairs ei toiminut samalla tavalla kuin Plans tai Transatlanticism. Mutta tää uus kuulostaa tosi hyvältä<3 Tulispa toukokuu pian!

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...