Stand upin uusi elämä

Spotifytä on syytä kiittää monesta asiasta. Viimeisen parin viikon aikana kiitoslistalle on lisättävä yksi paksu ranskalainen viiva lisää: Stand up -komedia ja Spotify sopivat helvetin hyvin yhteen.

En oikeastaan tiedä miksi en ollut keksinyt tätä yhdistelmää aiemmin. Olen kyllä katsellut jonkun verran YouTube-pätkiä moneltakin koomikolta, ja parilta valitulta jopa kokonaisia keikkoja, mutta jotenkaan en ole löytänyt sopivaa kulutustilannetta noille: TV:n ääressä tulee katsottua mielummin leffoja, ja stand up -esityksiä ei ole myöskään Suomessa kovin helposti saatavilla. Jenkeissä olen kyllä katsellut Comedy Centralilta Lewis Blackin ja Dave Chappellen keikkoja.

Nyt se sopiva stand upin kuuntelutilanne siis löytyi: Spotikka ja kännykkä yhdistettynä juoksulenkkiin, kävelylenkkiin tai autoiluun. Koiran kanssa lenkkeillessä ei oikein viitsi kuunnella musiikkia, kun pitää olla vähän hereillä mitä ympärillä tapahtuu. Tähän asti olen suosinut näissä tilanteissa Yle Puhetta, mutta nyt olen tuonut yhä enenevässä määrin stand uppia Puheen tilalle. (On Puhekin edelleen hyvä, älkää huolestuko).

Ostin myös autoon fm-lähettimen (Belkin Tunecast Auto tjsp), joka mahdollistaa ihanasti musiikinkuuntelun, mutta myös stand upin. Juoksulenkeillä taas stand uppiin pystyy uppoutumaan hienosti, kun on tilaa ajatella ja myös sisäistää ajatuksia.

Mitä sitten tulee kuunneltua? Kuningas voittamaton tällä alalla on tietenkin Bill Hicks, jota ei kukaan tule koskaan ylittämään. Hicksiä vanhemmista klassikkoparroista on tullut kuunneltua Robin Williamsia (uskomaton määrä läppiä konekivääritahdilla esitettynä, näyttelijänä hieno, mutta stand up -koomikkona ehkä vielä huikeampi), Eddie Murphyä (jotenkin mahtava kuulla Eddie höpöttelemässä), George Carlinia (en oikein pidä hänen tyylistään, ainakaan silloin kun muuttaa ääntään, usein kuitenkin mahtavia juttuja, Spotifyssä tosi huono valikoima) ja Lenny Brucea (en tajua niistä jutuista juuri mitään).

Nykyajan suurista kyvyistä pakko suositella Patton Oswaltia (hipster- ja indieviittauksia, leppoisa muutenkin), Lewis Blackia (ehdoton hahmo, vihainen vanha juutalainen!), Aziz Ansaria (klassinen neuroottinen koomikko ärsyttävällä äänellä, pakko rakastaa), Louis C.K.:ta (turvallinen koomikko, mutta silti tosi terävä) ja Jim Gaffigania (maailman pinnallisimmat jutut, mutta tulee naurettua ääneen).

Seinfeldin stand uppia ei ikävä kyllä löydy Spotikasta, eikä suomalaisia tekijöitä. No, Spotikka ei varmasti ole stand up -koomikolle kummoinenkaan tulonlähde, koska sitä ei tule kuunneltua niin monta kertaa uudestaan verrattuna musiikkiin. Näin perstuntumalta arvioituna. Harmi silti, YouTubeen jengi joka tapauksessa lataa suomalaistenkin materiaalia.

SUOSITTELE! Kommenttikenttään Spotikka-linkkejä, mitä settejä pitäisi kuunnella?

P.S. I Love You  Se traileriääntä matkiva äijä joka Suomessakin on käynyt on todella epähauska.

This entry was posted in ,,,,. Bookmark the permalink.

5 Responses to Stand upin uusi elämä

 1. Just FB:ssa jonkun profiilissa näitä listailtiin. Sieltä tarttui itselle ainakin tämä Anthony Jeselnik:
  http://open.spotify.com/user/prinssimikko/playlist/7m5eVPjB4J2AoU4aGaTPw6

  Luettelemiesi lisäksi (myös uusia tuttavuuksia, kiitos!) olen tykännyt ainakin David Crossin jutuista:
  http://open.spotify.com/user/prinssimikko/playlist/15t15DgpilmrNsrEHiaw3h

  Ja tää Eugene Mirman kans:
  http://open.spotify.com/album/69vdcmyYB7JNYLwUf4acQQ

 2. Mahtavaa, kiitos Mertsi! Heti testiin nuo tänään ip.

 3. Unknown says:

  Stand up comedy by boo
  By boogalooboo

  Hyvä playlist johon on tsekattu varmaan kaikki. Helppo kokeilla uutta. Yli 5500 trackia

 4. Oho! EI lopu heti kesken. Kiitos.

  Pitää lisätä tohon listaan @jukkalindstrom in vinkkaama Marc Maron, jota en vielä ehtinyt tyypata kuin vähän (ja totesin hyväksi), sekä Twitterissä ja tuossa yllä Mikon vinkkaama Anthony Jeselnik, jonka Shakespeare-albumi on TODELLA kova. Repeilin äsken ruokaa tehdessäni.

 5. Toi Marc Maron on JÄRKYTTÄVÄN hieno! Anthony Jeselnikin setti alkaa kulua yhden kuuntelun jälkeen, mut Maron on mahtava vihainen juutalainen, PAREMPI kuin Lewis Black!

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...