Mottoni on "It's just a ride"

Kenelläkään ei oikeasti ole mottoa. Sellainen keksitään vain, jos naistenlehdet tai joku muu media sellaista kysyy. Tai jos sitä tiedustellaan slämärissä.

Minulla kuitenkin on motto. En tosin ajatellut sitä ensin sellaisena, mutta viime aikoina olen havahtunut useinkin miettimään tuota lausetta. It's just a ride. Sen on sanonut maailman paras stand up -koomikko Bill Hicks viimeiseksi jääneessä spesiaalissaan Revelations.

Olen tatuoinut käteeni tuon lauseen. Enkä siltikään miettinyt sitä mottona. Mutta motto se on.


Selitän tarkemmin. Tai ehkä on hyvä aloittaa siitä, että kopioin Hicksin Revelations-show'n lopun tähän. Hän vetää homman aika hipiksi, mutta ajatus tulee kuitenkin selvästi ilmi.

The world is like a ride at an amusement park, and when you choose to go on it, you think it's real, because that's how powerful our minds are. And the ride goes up and down and round and round and it has thrills and chills and it's very brightly colored and it's very loud. And it's fun, for a while.

Some people have been on the ride for a long time, and they begin to question: 'Is this real? Or is this just a ride?' And other people have remembered, and they come back to us and they say 'Hey! Don't worry, don't be afraid -- ever -- because... this is just a ride.' And we kill those people.

'Shut him up! We have a lot invested in this ride! Shut him up! Look at my furrows of worry; look at my big bank account, and my family. This has to be real.' It's just a ride. But we always kill those good guys who try and tell us that -- ever notice that? -- and we let the demons run amok.

But it doesn't matter, because... it's just a ride, and we can change it any time we want. It's only a choice. No effort. No worry. No job. No savings and money. Just a choice, right now, between fear and love. The eyes of fear want you to put bigger locks on your door, buy bigger guns, close yourself off. The eyes of love, instead, see all of us as one.

Here's what we can do to change the world, right now, into a better ride. Take all that money we spend on weapons and defense each year and, instead, spend it feeding, clothing and educating the poor of the world, which it would do many times over -- not one human being excluded -- and we can explore space together, both inner and outer, forever. In peace.

Eli siis: Elämä on kuin vuoristorata-ajelu. Se tuntuu vakavalta ja vaaralliselta, mutta ei sitä kannattaa ottaa niin vakavasti, it's just a ride. Ne, jotka ovat tosissaan ajelussa mukana eivät halua, että kukaan suhtautuu ajeluun kevyesti. We have a lot of money invested in this ride.

Tämä asia tuli mieleen kun ihmiset suuttuivat Sini Saarelalle siitä, että hän lähti Venäjälle vastustamaan mielestään tapahtuvaa vääryyttä. "Et saatana mene! Sinun kuuluu käydä töissä, liikuttua Vain elämäästä! Tämä on tärkeätä koska me uskomme sen olevan tärkeätä!"

Tai kun se pilvenpolttajahippi kehuskeli sossutuloillaan. No joo, olen sitä mieltä että systeemi ei saisi mahdollistaa laiskuuden, päihteiden ja mielenterveysongelmien avittamaa luisua ulos yhteiskunnasta, mutta aika pelottavan vahvaa huolestumista olin havaitsevinani ihmisissä. It's just a ride, oli tämä hippi tajunnut.

Tämän moton mukaan yritän itsekin elää elämäni. En siis löysäillen tai yhteiskunnasta syrjäytyen, vaan niin, etten ota elämää liian vakavasti. Yritän nauttia siitä, sen sijaan että huolehtisin liikaa siitä, että kaikki ovat yhtä vakavissaan uriensa, asuntolainojensa ja Instagram-annoskuviensa kanssa. Minulla on asuntolainaa, mutta en silti käytä energiaa sen uskotteluun että se olisi kuolemanvakava asia, joka määrittää minua. It's just a ride!

Huomenna menen katsomaan PMMP:n viimeistä keikkaa. Ehkä se ajoi minut filosofiseksi. Odotan sitä hirveästi. Kuuntelin tänään muutaman viikon tauon jälkeen Haloo Helsingin Maailma on tehty meitä varten -levyä. Se on erittäin vahvoilla vuoden kotimaista levyä päättäessäni.

Koska minulla on motto, odotan että Arto Nyberg tai naistenlehti tekisi minusta jutun jossa sitä kysyttäisiin. It's just a ride. Tulen usein hyvälle tuulelle kun vilkaisen tatuointiani.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

1 Response to Mottoni on "It's just a ride"

  1. Tuli mieleeni lisäyksenä, että It's just a ride -ajattelua voi soveltaa yhtä lailla taloudellisiin onnistujiin - ei pelkästään yhteiskunnan ulkopuolelle heittäytyviin outolintuihin.

    Jos ei käytä liikaa energiaa siihen, että uskottelee olemassaolevat rakenteet tosiksi ja tärkeiksi itselleen, tulee keksineeksi uusia tapoja ajatella ja olla. Otetaanpa esimerkiksi vaikka Supercellin perustajat tai kaikki ihmiset jotka ovat keksineet jotain uutta.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...