Testissä: Levykaupat Mobile Payn avulla - eli hyvästi tilisiirrot ja käteinen

Tämä postaus on sisältöyhteistyö Danske Bank Mobile Payn kanssa. Saan siis tämän kirjoittamisesta rahaa. Tilanne on kuitenkin aito ja Mobile Payn ratkaisema ongelma todellinen.

Tykkään ostaa vinyylilevyjä Facebookin Vinyylikirppis-ryhmästä. Meininki on nörttiä ja hyviä levyjä tarjolla paljon. Suurin osa kaupoista tehdään jossain sovitussa tapaamispaikalla, ja käteisellä. Tai sitten kaukana asuvan myyjän ollessa kyseessä tehdään tilisiirto.

Tämä on perseestä. En KOSKAAN pidä mukanani käteistä rahaa, ja jos sellaista lompakkoon eksyy, tuhlaan sen äkkiä pois. Käteinen on ärsyttävää. Kuitenkin jos aion ostaa näin vinyylin, minun pitää käydä ensin jossain automaatilla, ja sitten vielä toivoa että toisella kaupantekijällä on vaihtorahaa. Tai jos itse myyn levyn, pitää minulla olla vaihteleva määrä vaihtorahaa mukanani.

Ei toimi.

Tilisiirto on yhtä ärsyttävä. Räpellystä nettipankissa, sitten odottelua että raha menee perille, ja toivomista että saa rahalleen vastinetta.

Tätä ongelmaa saapuu ratkaisemaan Danske Bankin Mobile Pay. Se toimii iPhoneilla, Androideilla ja jopa Windows Phoneilla (!). Sitä käyttääkseen ei tarvi pitää tiliä Danske Bankissa. Minkä tahansa suomalaisen pankin tili käy.

Olen ihan oikeasti odottanut ja etsinyt tällaista palvelua tulevaksi. Tietenkin on kivaa, että saan tehdä nyt heidän kanssaan sisältöyhteistyötä, mutta tämä tulee vilpittömästi tarpeeseen.

Case Ville Leinosen vinyylin ostaminen Nivalalta Mobile Payn avulla.

Okei. Tätä testiä varten halusin ostaa Ville Leinosen parhaan levyn Suudelmittaren vinyyliversiona, koska king-among-men, YleX Jatkojen tuottaja, Single Soundin laulaja, Mäntsälän raaka karhu, Suomen komein mies JANI NIVALA omisti tätä vinyyliä kaksin kappalein.

Nivalalla eli NIVIKSELLÄ on iPhone 5c, johon Mobile Pay asentui vaivatta. Ensimmäisellä käyttökerralla täytyy syöttää tilinumero ja tiliin liitetyn kortin tiedot - turvallisuussyistä. Samalla määritellään nelinumeroinen PIN-koodi. Sitten palvelu lähettää varmistustekstarin jossa aktivointikoodi. Ready to go.

Käyttöliittymä on intuitiivinen, kaunis ja helppokäyttöinen. Tässä alla screen shotteja Nivalan kanssa tekemästäni kaupasta. Periaatteessa maksaminen toimii samalla tavalla kuin tekstiviestin lähettäminen. Valitsin summan ja puhelimen yhteystietoluettelosta Niviksen tiedot.

 
Niviksen Mobile Pay -appiin ilmestyi tapahtuma, eli minulta saatu maksu. Helppoa kuin heinänteko! Samalla tavalla voit pyytää yhteystiedoltasi summan, jos haluat hoitaa homman niin päin. Sitten maksaja saa ilmoituksen että minä haluaisin rahaa, ja ok lähettää rahat. Myös JAA LASKU toimii, esimerkiksi ravintolassa kavereiden kanssa päästään siitä laskujen säätämisestä. Joku maksaa ravintolalle, muut pistävät hänelle osansa Mobile Payn avulla. Täydellistä.

Mobile Pay:tä ei myöskään tarvitse olla asennettuna rahan lähetystä varten. Jos vastaanottajalla ei äppiä ole, tulee hänelle viestiä jossa kerrotaan että Mobile Pay:ssa odottaisi rahaa.

Muita tapoja käyttää Mobile Pay:ta on esitelty näissä blogeissa:

Jotain Maukasta -blogin Mari Moilanen kokeili mainittua laskun jakamista ravintolassa.   
Lähiömutsin Hanne Valtari jakoi myös brunssin kustannukset 
Koto Livingin Anu Harkki oli kimppaostoksilla netissä
Ida365-blogin Ida oli syömässä kavereiden kanssa

Lisätietoja Mobile Pay:sta

No, sitten vielä lopuksi kuva Suomen komeimmasta miehestä, Tinderin sydäntykittäjästä Jani Nivalasta, hänen Mobile Pay -ostoksen suorittaneesta kännykästään ja kaupan kohteesta eli Ville Leinosen IHANASTA Suudelmitar-levystä.


This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

4 Responses to Testissä: Levykaupat Mobile Payn avulla - eli hyvästi tilisiirrot ja käteinen

 1. Maisa says:

  Jes, kuulostaa ihan mahtavalta! Tilanteet, joissa vaaditaan käteistä ovat suoraan sanottuna perseestä, vaikka turhamainen ongelma ehkä onkin. Heti hakuun tämä, kiitos huippuvinkistä.

 2. Jussi says:

  Ole hyvä Maisa! Ja samaa mieltä, kätevä on.

 3. Kristian says:

  Eikös jokainen itseään kunnioittava vinyylinostaja hoida netti/mobiili -maksut PayPalilla? Nopeampi rahansiirto, ei maksurajoitteita ja ilmainen!

 4. Jussi says:

  Totta, silloin kun et tapaa myyjää / hän on ulkomailla, on Paypal kyllä verraton. Tämä vastaa tosiaan parhaiten livenä tapahtuneisiin kauppoihin.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...