Testissä Gramofon - musiikki wifin yli stereoihin

Minulla on nyt muutaman vuoden ajan ollut mahdollisuus kuunnella kotistereoideni kautta vain vinyylejä. Tämä sopii hyvin, koska niitä minä muutenkin lähinnä kotona kuuntelen.

Kuitenkin, kun nykyisessä duunissani teen töitä aika paljon myös kotoa käsin, tuli Spotifyn saaminen soimaan stereoista ajankohtaiseksi.

Tiedän, että Apple Airportin kautta tämä olisi onnistunut helpoksi. Vierastan kuitenkin sitä systeemiä jotenkin, pidän sitä liian jäykkänä ja kalliina - vaikka minulla kotona ja töissä onkin vain Applen laitteita käytössä joten systeemi olisi varmasti toiminut.

Spotifyn toimistolla Suomessa meillä on käytössä Sonos, joka on kuitenkin mielestäni jäykkä. Lisäksi Sonosta voi käyttää puhelimella vain sen oman softan kautta, joka on todella kökösti toteutettu.

Kun kuvan siirtämisessä streaming-palvelusta televisioruutuun luotan simppeliin mutta toimivaan Chromecastiin, oli tässä tapauksessa loogista etsiytyä Gramofonin luo, joka yksinkertaisuudessaan on jotenkin Chromecastin henkinen.Siispä Gramofon. Sattuma avitti hiukan hankintaani, kun juttelin norjalaisen kollegani kanssa tästä tarpeesta. Hänelläpä olikin muutaman kerran kokeiltu Gramofon omistuksessaan, ja niin sain laitteen puolet halvemmalla kuin nettisivujen 59 euron tarjoushinta, joka sekin on edullinen.

Laitteen mukana tuli simppeli käyttöohje. Koska oma Gramofonini oli asennettu kerran aiemmin, minun oli tehtävä ensin tehdasasetusten palautus, mikä onnistui tuotteen nettisivujen avulla (tarjolla oli video- ja tekstiohjeet, eli perinpohjaista toimintaa.

Sitten vain iPhoneen Gramofonin setup-appi, sinne koti-wifin salasana, ja nyt voin soittaa Spotifyä stereoistani Spotikan oman Connect-toiminnon avulla. Kuvassa Gramofonini näkyy nimellä "Tipin Gramofoni". Tämä johtuu siitä, että Tipi on tytärpuoleni lemppari-pehmolelu.Gramofon muuttuu myös wifi-hotspotiksi, joten se laajentaa koti-wifin kantamaa. En osaa vielä sanoa huomaanko tätä, tai onko tästä jotain haittaa, mutta toivottavasti enemmän hyötyä kuin haittaa.

Homma toimii juuri niin hienosti kuin toivon. Lisäksi laite on tyylikkään näköinen. Mitään varsinaista häikkää en ole ainakaan vielä huomannut, neljän päivän käytön jälkeen.

Jos siis haluat simppelin tavan soittaa Spotifyä stereoista, etkä halua ryhtyä syhräämään Sonoksen tai Airportin kanssa, suosittelen Gramofonia erittäin lämpimästi.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...