Yllätysmatka Barcelonaan
Tuossa viikko sitten vietin neljä yötä Barcelonassa, tässä viikko myöhemmin teille matkakokemuksia arvon lukijat. Vierailin kaupungissa ensimmäistä kertaa elämässäni (Espanjassa olen aiemmin ollut vain Ibizalla, joten ei hirveän tuttu maa muutenkaan minulle.

Pääsin Barcelonaan, koska rakas puolisoni Suvi, ja ystävämme Paula ja Matti-Akseli järjestivät minulle YLLÄTYSMATKAN! Kohteen piti selvitä vasta kun astumme lentokoneeseen, mutta matkan johtajisto muni vanhentuneiden passien ja väärien lentolippujen kanssa sen verran, että lentokenttävirkailija ehti möläyttää kohteen hieman ennen aikojaan. Ei se mitään, tammikuusta asti odotettu yllätysmatka oli todellakin odotuksen arvoinen.

Tiesin etukäteen Barcelonasta sen purjeen muotoisen hotellin, ja että La Ramblalla turistien lompakot viedään ja heitä puukotetaan.

Tämä oli kehno ennakkoluulo.

Joo, W-hotelli on purjeen muotoinen ja hallitsee upean biitsin yleisnäkymää, ja La Ramblalla on helvetisti turisteja jopa maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta turvattomalta minusta ei todellakaan tuntunut. Jos nyt on ensimmäistä kertaa suuressa maailmassa, niin kannattaa siitä lompakosta joo opetella pitämään huolta, mutta ei tuo nyt mikään favela ollut.

Poliiseja oli kyllä kaikkialla paljon, joten ehkä taskuvarkaita yritetään tosissaan hillitä, tai sitten baskien/ISISin potentiaaliset hulinat ovat lisänneet valvonnan tarvetta - tai sitten se konekiväärien kanssa partiointi on Espanjassa ihan arkipäivää.

Minulle oli yllätys, miten monipuolinen kaupunki Barcelona on. La Rambla löytyy, siellä voi katsella mitä ihmeellisempiä katutaiteilijoita ja pysähtyä lämmitettyyn telttaan sangrialle tai syödä annoskuvin mainostettuja ruokia.

Sitten on shoppailu, jota seurueessamme harrastettiin melko lailla. On kaikki pakolliset ketjut La Ramblan pohjoispäässä ja Ramblan suuntaisesti itäpuolella kulkevalla Portal de'l Angel -kadulla. Ramblan itäpuoli muutenkin on hyvää shoppailualuetta.

Citadel Park

Mahtavaa oli myös se, miten laajalta keskusta-alueelta löytyi aina uusi upean näköinen kaupunginosa - tai ainakin katu. Citadel Park - jossa on myös eläintarha - oli huikean kaunis lenkkimesta. Citadel Parkin pohjoispuolelta lähtevä Passeig de Saint Joan oli huikea Pariisin mieleen tuova bulevardi, ja ranta-alue on tietenkin ihan luku erikseen. Ja Sagrada Familia! Huh!


Minusta oli hienoa, miten rantaa pitkin kulkeva katu ja valtavan W- hotellin piha-alue oli annettu ulkoilijoiden käyttöön. Ja kaupunkilaiset olivat toden totta ottaneet sen omakseen, sillä selkeästi myös paikallisia ihmisiä oli paikalla paljon. Rantaväylää pitkin liikuttiin kaikilla mahdollisilla ei-moottorisilla kulkuvälineillä (jos turisteille vuokrattavia sähköpyöriä ei lasketa).

Vesi oli aivan liian kylmää, paitsi märkäpukuisille surffareille ja muutamille pikkulapsille, mutta voin nähdä miten jumalattoman piukassa tuo Olympiakylän ja W-hotellin väliin jäävä ranta kesäkuumalla on.

Tällaisessa matkailubloggauksessa pitäisi vissiin suositella jotain paikkoja. Suosittelisin sitä hieman keskustan syrjässä olevaa pikkubaaria jossa kävimme katsomassa El Clasicon, jos muistaisin paikan nimen. Kukaan ei puhunut englantia, Estrella maksoi 1,20€ pullo ja kortti ei käynyt. Hieno tunnelma, hieno ilta vaikka FCB hävisikin.

Suosittelen erityisesti Kaelderkold-nimistä olutravintolaa kivenheiton päässä La Ramblalta. Baarimikkona Pelle Miljoonan ja kuuman surffarin sekoitukselta näyttävä kundi, ja 15 hanassa vaihtuvat craft beerit.  Loistava miljöö, eikä mitään kuvamenuja tai yes sir please sir -myyntiä.

Kaelderkold, paras olutravintola! 

Ruoka on yleisesti ottaen hyvää, varsinkin paella ja katalonialaiset tapakset eli pinxokset.

Suosittelen myös Revolver Recordsia Placa de la Catalunyan lähettyvillä. Upea vanhan liiton levykauppa, jonka yläkerrassa paljon ja hyvin valikoitua vinyyliä. Ostin Belle & Sebastianin Fold Your Hands Child...:n ja Ryan Adamsin 1989:n yhteensä 35 eurolla uutena, mikä oli virkistävää Urban Outfittersin 40€/levy -vitsin jälkeen.


Suosittelen myös Picasso-museota, vaikkei sen valikoimiin kuulu maestron tunnetuimpia töitä, tai ainakaan niitä ikonisimpia, vaikka joitain sinisen kauden juttuja olin nähnyt aiemminkin kuvissa, ja muutamia muita. Itselleni etukäteen tutuin oli Las Meninas, joka on alun perin Velazquezin maalaus, mutta josta Picasso teki 25 erilaista pientä tutkielmaa, ja lopuksi ison oman version. Hieno kokonaisuus ja suositeltava levähdys shoppailun ja sangrian väliin.

Suosittelen myös Hotel Andantea, joka on siisti, jossa on loistava aamiainen, hyvä palvelu, ja joka on lähellä kaikkea, muttei ihan La Ramblan kaaoksessa.

Paikka jätti ehdottomasti halun palata. Tuntuu etten neljässä päivässä nähnyt vielä juuri mitään, ja esimerkiksi goottilaisen kaupunginosan pikkukatuja kulkiessa ja välillä kahville tai bisselle piipahtaessa voisi viettää päiviä.

This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Yllätysmatka Barcelonaan

  1. Lauri says:

    Barcelona on kyllä hieno kaupunki! Käytiin siellä 2010 kaverin kanssa futismatkalla ja olin kyllä ihan myyty.

    Tuli poliiseista hästäk muuten mieleen, että yhtenä iltana käveltiin yhtä sivukatua pitkin mitä parhaimpaan Manchester Bariin ja nähtiin, että poliisit ratsasivat kolmea nuorta kundia. Ajateltiin, että ovat ratsattavana vain ulkonäkönsä takia. Parin tuopin jälkeen kun palattiin baarista, niin samat kundit tulivat myymään meille kannabista ja essoa. Hyvin piilotettu!

  2. Jussi says:

    Joo siis kannabis oli kyl kaupungissa näkyvästi esillä. Mut en tiedä olisko paikallinen poliisi lahjottavissa, tai sit kundit vaan piilottivat mestarillisesti. Stringer Bell opettanut.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...