How can I sleep when my eyes are burning

Spotifyn ja mp3-soittimien aikana tuntuu, että levyjen kannet ovat menettäneet merkityksensä. Tai näkyväthän ne minikoossa puhelimen näytöllä, mutta ei niihin kiinnitä sen kummempaa huomiota.

Eilen kiinnitin.

(Kuva: Ratas Music Group)
Täytyy sanoa, että palvon Jussi Hakulista. Toki hän on muutenkin palvomisen arvoinen, onhan mies säveltänyt muun muassa Joutsenlaulun (ja tukun muita suomirockin klassikoita). Mutta tämä kuva ja miehen look. Millaista välinpitämättömyyttä! Punkkarit ei ollu mitään, jos Jussi Hakulinen -niminen sooloartisti kykenee vielä vuonna 2010 järjestämään tällaisen show'n aisteille.

Avataanpa vähän.

Vasemmassa yläkulmassa on artistin ja levyn nimi 1990-luvun lopun tyyliä edustavalla, halvannäköisellä nettifontilla. Hyvä, toistaiseksi liikutaan vielä turvallisesti suomirockin Tampere-haaran poluila. Mutta sitten: Järkyttyneen näköinen vahanukke seisoo kahden taulun edessä. Toisessa taulussa on liialla saturaatiolla photoshopattu artisti vahvassa silmämeikissä. Toisessa Neuvostoliiton entinen diktaattori, Isä Aurinkoinen, eli Stalin.

Näin mielipuolisen kannen takana täytyy olla artisti itse. Graafikko olisi päätynyt tylsempään. Edustaako vahanukke levyn kuulijaa, joka kauhistuu ymmärtäessään Stalinin ja Hakulisen yhteyden?  Mikä yhteys suomirokkarilla ja diktaattorilla on?

Onko molemilla shokeerausvoimaa? Siksikö he ovat samassa taidenäyttelyssä esillä? Ainakaan Stalinin ei ole tarvinnut ottaa niin pelottaava ilmettä kuin Hakulisen. Toisaalta Hakulinen ei ole tiettävästi tappanut miljoonia ihmisiä.

Ovatko kuvat pään sisällä? Hakulisen pään? Kuulijan? Onko kyse nostalgiasta? Taistolaismuistoja? 

Tällaisia kansien pitäisikin olla. Kiinnostuin Hakulisen soolourasta kannesta johtuen. Selvisi, että levyn debyyttisingle Motti kertoo sodasta. Kakkossinglellä laulaa Eleanoora Rosenholmin Noora Tommila (yhtye on muuten yliarvostettu), ei mikään perusvalinta suomirokkarin levylle. Hakulinen vaikuttaa ennakkoluulottomalta ihmiseltä.

Ottakaa siis mallia tyylikkäiden mustavalkokuvien tai abstraktien kuvioiden suosijat. Ja puhun nyt teistä Kiki Pau, se White Mountainin kansi on tylsä! Vaikka muuten  olette kyllä mahtavia. Puolen tunnin ja kolmen biisin keikka berliiniläisessä vesitornissa kuukausi sitten oli parhautta.

Jotta ei menisi ihan il negativoksi tämä, niin postaan lopuksi kaksi videota. En uskalla Hakulisen musiikkiin vielä paneutua (siis olen mä niitä vanhempia kuullut, Tähtipölyäkin varmasti jahka se ilmestyy), mutta sen sijaan tarjoan muuta hyvää.

SMC Lähiörotat eli SMC Hoodrats on skeittileffan introksi syntynyt ryhmä, joka ei ole teknisesti taitavin, mutta se osaa luoda lähiöelämään tarvittavan humoristista glamouria. Tämä toinen musiikkivideo oli hetken YouTuben katsojatilaston kärjessä. Parissa päivässä 160 000 katsomiskertaa. Tehkää perässä Suomen vientitoivot.Kaija Koo sen sijaan on noin 160-senttinen jumalatar, jonka ääni saa lähiöiden ja pikkukaupunkien nuoret miehet itkemään. Apiksen talliin siirryttyään Kaijan videokin on tajuttu tehdä ilmeinen kohderyhmä mielessä. Tai tokihan iskelmäkansakin tästä tykkää, mutta niin tykkää nuorisokin. On sanomattakin selvää, että odotan Kaija Koon levyä valtavasti. Kuulinkin pari vastamasteroitua biisiä tuossa, lupaavia olivat!


Tätä kyseistä Vapaa-biisiä on muuten kahtena YouTubeen lisättynä laittomana versiona kuunneltu 750 000 kertaa.

Hyvää yötä, toivottavasit Hakulisen kansi ei tule uniin!

This entry was posted in ,,,,,. Bookmark the permalink.

7 Responses to How can I sleep when my eyes are burning

 1. Unknown says:

  Juttelin Hakulisen kanssa levystä kesällä, jolloin hän kertoi Stalinin liittyvän jotenkin johonkin biisiin. En enää muista mihin ja miten, kun en ole kuullut kuin juuri tuon duettobiisin Pelkuri.

 2. Olipas tylsä totuus, pitäydyn visioissani.

 3. Special K says:

  Onpa Hakulinen itsekin entinen 'punk', jonka varhaisiin suomirock-klassikoihin kuuluu Appendixin 'Ei raha oo mun valuuttaa' -laulun (säv. Olli Lindholm) sanoitus vuodelta 1983.

 4. Anonyymi says:

  Kannattaa tutustua Noora Tommilan emobändiin, Lowlife Rock 'n Roll Philosophersiin.

 5. Juu, Lowlife RRP on hiukan tuttu, ja oikein toimiva bändi. Eleanoora Rosenholmista en pidä.

 6. Apokalyptinen alkuaine says:

  http://alsosprachjussi.blogspot.com/2010/10/how-can-i-sleep-when-my-eyes-are.html

  http://paranormaaliblogi.net/index.php/2008/07/22/2012-maailmanloppuko/

  Hakulinen on suntynyt 21.12-1964

 7. Etelä-Hämeen Shamaani says:

  Unohtakaa tuo ylin linkki joka johtaa tälle samalle sivulle! Mutta Hakulisen syntymäpäivänä on päivänvalon nähnyt aikanaan myös Isä Aurinkoinen Josef Stalin! Hitusen seisauttavampi on tuo alin linkki paranormaaliblogista joka sisältää hölynpölyn lisäksi muös ihan pysäyttävää faktaa!

  http://yle.fi/uutiset/teemat/talvisodasta_70_vuotta/2009/12/21121939_terijoella_juhlaparaati_stalinin_kunniaksi_1299833.html

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...