Miksi tablettien käyttöliittymiä feikataan?

Eilen kun katselin MTV3:n Vaalitenttiä kiinnitin taas huomiota asiaan, johon olen aiemmin törmännyt mainoksissa.

Tablettitietokoneiden - ja erityisesti tietenkin iPadin - käyttöliittymiä matkitaan paikoissa, joissa niitä ei selvästikään ole. Miksi tv- ja bannerimainokseen ilmestyy sormi joka liu'uttaa tuotteita ruudulla tai sormi, joka painaa hyvin applikaation pikakuvakkeita muistuttavia kuvakkeita?

Maikkarin vaalitentissä oli "sosiaalisen median hahmo", eli chat-juontajan näköinen nainen, joka operoi taulutelevisiota tökkäilemällä sitä sormellaan. Se sosiaalisen median ulottuvuus jäi tosin siihen, että juontaja luki Maikkarin sivuilla olleen kyselyn tuloksia, jonka Timo Soini tietenkin voitti. Ai niin, mainitsi hän myös, että "keskustelu käy kiivaana, täällä on sellaisiakin kommentteja joita ei voi televisiossa lukea". Twitter-hashtagien käyttö, olisko ollu mitään? Mutta tämä oli sivuasia.

Niin, se tabletti-fiiliksen haku johtuu varmasti siitä, että sen toivotaan assosioituvan sujuvuuteen ja tyylikkyyteen ja nykyaikaisuuteen. Mutta onhan se nyt hiukan kornia.

Muita uutisia: Mainio The Music Void -blogi kirjoittaa, että Universal avasi Groovetown Vinyl -nimisen kaupan, joka myy FLAC-tiedostoja ja vinyylejä. Edistystä, levy-yhtiöt! Tapasin tuon Music Void -blogin perustajan Jakomi Matthewsin kerran Lontoossa työmatkalla. Oli kyllä verkostoitumisen mallia suomalaisjurolle hänessä. Hieno mies ja fiksu blogi (jolla toki paljon muitakin kirjoittajia).

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...