Ei näin Voddler

Oho, tulipa taukoa kirjoittamiseen. Tässä on ollut vähän kaikenlaista.

Mutta asiaan.

Kun Voddler launtsattiin, olin maltillisen kiinnostunut. "Elokuvien Spotify" oli seksikäs termi, mutta valikoiman pienuus epäilytti. En itse asiassa suuremmin käyttänyt palvelua ennen kuin sain kotiin päivitettyä "viihdekeskuksen" (eli sen Audio Pro Radio Onen siis ostin) niin, että kuva näkyy töllöstä ja ääni tulee laadukkaasti muualta. Sen jälkeen Voddleria on katsottu runsaasti.

Uusimmat leffat ovat oikeastaan aina Voddlerissa maksullisia. Maksaminen on kuitenkin todella helppoa, joten en edes oikeastaan leffaa valitessa katso onko se maksullinen vai ei. Yksi klikkaus hoitaa maksun luottokortilta. Kuten web-ammattilaiset tietävät, maksun helppous on TÄRKEIN asia palvelun menestymisen kannalta - tämä on Voddlerissa hyvin hallinnassa.

Helppokäyttöisyys ja toimivuus ovat siis Voddlerin valtteja. Tosin (käyttäjämäärän kasvaessa?) palvelu on viimeisen kuukauden aikana pari kertaa tökkinyt, mutta tämä on korjaantunut streamin laadun muuttamisella "high"stä "normal"iksi.

Mutta sitten
toissapäivänä
huomasin
että
Voddler
on siirtämässä maksamista pay per view -perusteisuudesta subscription- eli tilausmalliin.  SIis niin, että osa leffoista on edelleen ilmaisia, osan voi ostaa pay per view -periaatteella ja osa kuuluu erilaisiin paketteihin.

EI NÄIN! Rupesi oikein vituttamaan, kun hyvää palvelua ruvetaan näin ajamaan alas. Käytännössä siis pahimmassa tapauksessa voisi joutua ostamaan monta erillistä 10€/kk-tilausta ja silti maksamaan joistain leffoista pay per view -perusteisesti.

Miten perseestä tuo on? Tällä hetkellä paketteja on tarjolla Lazy Days, Solid Drama ja joku pornopaketti (joka maksaa tietty kympin enemmän). Jos siis haluaisin katsoa jonkun noista pakettileffoista, se ei onnistu yksittäismaksulla.

MITÄ VITUN JÄRKEÄ? Nuo ovat fiksuja ihmisiä, miksi he tuhoavat oman palvelunsa niin? Lapsikin tietää, että subscription-mallissa pitää maksaa yksi könttäsumma eikä sen jälkeen murehtia maksamisesta. Ei mitään ERILLISIÄ paketteja.

Perkele.

Toivottavasti tämä perutaan. Aion kyllä katsella edelleenkin leffoja tuolta, koska se on niin kätevää enkä harrasta piratismia. Tosin Vodlukka voisi tehdä laajemmin sopimuksia jakelufirmojen kanssa, että tarjontaa saataisiin laajennettua.

Jos käytätte palvelua, niin ruvetkaa "frendeiksi", toisten leffalistojen selailu on miellyttävää. Ja jos vielä jaksatte parin lauseen arvosteluja kirjata tuonne, niin vielä parempi.

Minun profiilini löytyy täältä

This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ei näin Voddler

  1. jyrik says:

    Testasin Voddleria kerran läppärissäni. Se rohmusi koneesta kaikki resurssit ja koko nettikaistan. Yksikään leffa ei lähtenyt pyörimään. Ohjelman sammuttaminen ei auttanut, se piti poistaa koneelta kokonaan. Totesin, etten jaksa lähteä metsästämään ongelmaa, semminkin kun nettikirjoittelujen mukaan muutamalla muullakin on ollut yhtä käsittämättömiä bugituksia. Ei vaan jaksa. Ehkä parin vuoden päästä uudelleen. Ehkä.

  2. Juup, huonot kokemukset tuntuvat nettipalveluissa pitkään. Itsellä tuo tosiaan toimii, joten halu käyttää palvelua on suuri. Facebookin puolella nimimerkki Tommi ehdotti jo lähtemistä Netflixin käyttäjäksi IP-kikkailun avulla. Houkuttelee, koska kaikesta päätellen Netflix on puhdasta neroutta. Siellä ei tosin sattuneesta syystä ole suomenkielisiä tekstityksiä, joita kielitaidosta huolimatta kaipaa.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...