Mistä tässä blogissa kannattaisi kirjoittaa? (Ja miten negatiivisuus kääntyy joskus positiivisuudeksi)

Bloggaaminen on nykymaailman henkilöbrändikeskeisessä ilmastossa lähes elinehto. Joka iikan pitää sitoa sopivassa suhteessa työminänsä henkilökohtaiseen minäänsä, herättää keskustelua ja kerätä vaikuttava määrä lukijoita - kenties jopa saada mainostuloja Googlen Ad Wordseista.

Tämä blogi ei ole kuitenkaan syntynyt siksi, että haluaisin rakentaa henkilöbrändiäni LinkedIn-hitit silmissä vilkkuen, vaan siksi, että oli tarve kirjoittaa.

Tein kuitenkin pientä kartoitusta siitä, mitkä postaukset saavat tässä blogissa eniten lukijoita. Tulos oli varsin itsestäänselvä: Koska blogini vakiolukijat lukevat melkein joka postauksen blogilistaa tai muuta rss-syötettä seuraamalla (tai Twitteriin tai Facebookiin laittamieni linkkien kautta), eniten lukijoita saavat ne postaukset, jotka keräävät linkkauksia muualla kuin em. lähteissä.

Pitäisi siis kirjoittaa isojen suomalaisbändien/artistien levyarvosteluja, arvioida laitteita tai nettipalveluita.

Blogiini löydetään myös monien muiden blogien kautta, kiitos siitä kaikille linkkaajille. Erityisen paljon (verrattuna muihin blogeihin) Also Sprach Jussiin löydetään issues.fi-blogin kautta, eli jotain hienoa on Inken, Janin ja Kaapon mahtavan sivuston lukijakunnassa.

Kun aloitin tämän blogin, päätin etten anna huonolle musiikille blogitilaa, mutta ajoittain kun kirjoitan jostain musiikista negatiivisesti, kerää se aina paljon enemmän lukijoita kuin positiiviset kirjoitukset. Niinpä. Aion kyllä jatkossakin kritisoida musiikkia, jos se ylittää tietyn ärsytyskynnyksen.

Itse asiassa negatiivisuudesta on joskus myös hyötyä. Ilmaisin hetken mielijohteesta kesällä Twitterissä mielipiteeni Ukkosmaine-yhtyeestä. Se ei ole yhtyettä mairitteleva. NOH, kevyt sananvaihto on nyt johtanut siihen, että bändin jäsen Wilhelm on esittänyt minulle MARATONHAASTEEN! En ole vielä siihen vastannut, koska hänen esittämänsä ajankohta (toukokuu) on harjoittelun osalta hiukan ongelmallinen, mutta joka tapauksessa hienoa huomata että joskus negatiivisuus voi kääntyä positiivisuudeksi (muutenkin kuin kävijäkäyrän jäykähkönä stondaamisena).

Olen siis huomioinut nämä tekijät. Minun EI kannattaisi kirjoittaa omituisten kirjojen arvosteluja tai esitellä obskuuria ei-blogiseksikästä metallimusiikkia. MUTTA kun en edelleenkään ole pyrkimässä siihen, että Sanoma-konserni ostaa minut bloggaamaan "isolla rahalla", saatte jatkossakin lukea muun muassa J. M. G. Le Clezion The Giants -kirjan aiheuttamasta mahtavasta pienuuden tunteesta, ja siitä, miten sanoissa on sittenkin voimaa.

Tämä on siis sinun, lukijan, kannalta huono uutinen. Mutta tämä on minun blogini.

Loppukevennyksenä vielä EHKÄ hienoin Google-haku, jolla tähän blogiin on löydetty:

homoliinan väri (3 osumaa)This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

4 Responses to Mistä tässä blogissa kannattaisi kirjoittaa? (Ja miten negatiivisuus kääntyy joskus positiivisuudeksi)

 1. Anonyymi says:

  Jussi! On mahtavaa, että olet juuri oma itsesi etkä yritä kerätä ääniä. Olen sinun avullasi löytänyt (tai siis olet löytänyt puolestani) huikeita biisejä ja bändejä! Joskus tuntuu melkeinpä siltä, että "tsiittaan" kun ei tarvitse itse nähdä vaivaa kaiken tuon hienouden löytämiseen, heh.

  Tänään oli hirveä päivä! En uskonut että mikään voisi kohottaa mielialaani, kaikki tietävät ne päivät kun mikään ei suju... Kunnes laitoin Radio Cityn nettiradion soimaan kuudelta. Pelastit päiväni- jälleen kerran! Ja sitäpaitsi, sun äänikin jo vangitsee, ei olisi edes teoriassa _mahdollista_ vaihtaa kanavaa. ;) KIITOS!


  P.S.homoliinan väri, reps :D

 2. Chill now, anonyymi, chill.

  Mutta kiitos itsellesi hyvästä palautteesta.

  Muille: Tuota äskeistä ei oltu kirjoitettu minun ip-osoitteestani!

 3. Anonyymi says:

  Hei !

  Kattos tämmöinen bändi ja sen levy ku Dokumentia
  levyn saa ilmaiseksi ja laillisesti ladata netistä
  www.dokumentia.net

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...