Miten kävi Voice of Finland -ennustukseni? Kuka voittaa?

Vielä ei olla finaalivaiheessa, mutta ajattelin tuon ensimmäisen merkinnän villin suosion perusteella ajattelin tehdä välitarkastuksen nyt kun "Kaksintaistelut" ovat ohi.

Alla finaaliin (siis seitsemän viimeisen laulajan joukkoon) veikkaamani nimet. Jo pudonneet yliviivattuna:

Tomas Höglund
Eve Hotti
Linda Herranen
Laura Savio
Christian Casagrande tai Jone Ullakko
Anna Halmetoja 
Roope Permanto
Inga Söder

Eli ei hirveän juhlava veikkaus, kun vielä on paljon tiputuksia edessä ennen kuin finaalit alkavat. Muuutta tämä on tv-ohjelmaa. En tiedä tuntuuko tällainen väliraportti jostakusta jotenkin liian vakavalta, mutta minä olen todella viihtynyt tämän ohjelman parissa jälleen, eikä hyvää musiikkiviihdettä todellakaan ole liiemmin suomalaisessa televisiossa näkynyt.

Kommentoidaanpa hiukan pudonneita: Linda Herrasen kohdalla Michael teki selkeän virheen. Hän tuntuu suosivan epätodennäköisempiä voittajasuosikkeja, eikä selvästikään "pelaa" yhtä voitontahtoisesti kuin vaikkapa Elastinen. Toisaalta se sopii Monroen profiiliin, hän on oman tiensä kulkija ja suosii sellaisia. Toisaalta veikkaamani Christian Casagranden valinta ohi Maya Paakkarin oli kyseenalainen, mutta minun veikkaukseni eduksi kääntynyt valinta.

Soul-ääni Anna Halmetoja veti kammottavan teennäisesti Avril Lavignea, joten sikäli oli hyvä että hän lähti kotiin. Ehkei hänestä ollut artistiksi, vaikka osaakin vetää Stevie Wonderia paremmin kuin 99,999% suomalaisista.

Roope Permanto joutui symppaamaani Kaapo Kokkosta vastaan. Olen ollut Voltas- ja Monday Box -yhtyeiden fani, joten sikäli Kaapon jatkoonpääsy oli oikeutettu, mutta Permannossa oli kyllä jotain aitoa, ja hänen äänessään jotain hirveän koskettavaa.

Muut jatkoonpäässeet olivat itsestäänselviä valintoja.

Tämä on tv-ohjelma, jossa haetaan ja rukoillaan koskettavia kasvutarinoita. Siksi pelkään, että skaban heittämällä paras laulaja ja artisti Inga Söder ei voita kisaa. Toivon kuitenkin, että tämä kisa tuo hänelle lisähuomiota, ja levytyssopimuksen.

Oli tuottajilta ovela veto laittaa Reeta Vestman ja Inga Söder vastakkain. Tuottajat ja ohjaajat toki tiesivät, että Söder on monin verroin parempi laulaja, mutta Reeta Vestman on hänkin hyvä, ja lisäksi paljon tunnetumpi. Sitten kun Inga aukaisi suunsa toisen säkeistön alussa, ohjaaja leikkasi peräkkäin yleisön kohahduksen, Paula Koivuniemen ihastuneen ällistyksen ja Reetan "peura ajovaloissa" -ilmeen, kun tämä tajusi ettei voi mitenkään voittaa. Myönnettäköön tosin, että tuo oli yksi niistä hetkistä jolloin tuntui tyhmältä että he kilpailevat, se kun vie musiikista jotain pois.

Joka tapauksessa - kuten Ingan Who You Are -esityksen kohdalla - hänen esityksensä veti ihon kananlihalle ja kohotti tipat linssiin. Tunnetuntuma on paras hyvyyden mittari, niin se vain on.

Huolehdin ehkä liikaakin etukäteen, että millaista musiikkia kisaajat voisivat potentiaalisesti esittää. Onneksi seKIN on Ingan kohdalla ratkaistu: Maailmalla Adele-buumi on edelleen täydessä liekissä. Nyt löytyi Suomestakin laulaja, jolla on Celine Dion/Whitney Houston -henkinen ääni, mutta lisäksi tunnetta esityksessään. Hyvät säveltäjät ja balladeja - a vot!

NONIIN. Menee ihan palvonnaksi tämä :D Ensi viikon jaksossa Inga vetää ilmeisesti U2:n Onen, joten kannattanee varata nessuja sohvapöydälle.

Muista veikkauksistani Eve Hotissa on tarinaa ja mahdollisuuksia mielenkiintoiseksi poppariksi. Nuoruus kuuluu, mutta hän osaa myös heittäytyä.

Tomas Höglund on taitava, mutta jättää jotenkin kylmäksi. Ei pääse iholle, eikä ehkä riittävän tarinallinen tv-menestystarinaksi. TOSIN edelleenkin pitää muistaa, että tämän skaban voittaja ja uramielessä voittaja ovat eri asioita.

Laura Savio kaipaa lisää artistiutta, mutta on edelleen lupaava. Sympaattinen jollain tavalla. Tarttuva persoonallisuus.

Katsotaan miten käy! Kiitos VoF, onnistut viihdyttämään paatunutta sydäntä. Edelleenkin pidän Vain elämää -sarjaa kammottavan teennäisenä kuonana, jossa artistit alisuorittavat kiireessä hätäiltyä kakkaa. Siksi VoFin huolella valmistellut laadukkaat esitykset ja aito tunne ihastuttavat.

This entry was posted in ,,,. Bookmark the permalink.

3 Responses to Miten kävi Voice of Finland -ennustukseni? Kuka voittaa?

  1. Oletko muuten tutustunut Hottin folk-duo Tigerhansiin? http://weneverstoodachance.blogspot.fi/2012/08/26-tiger-hands.html

  2. Ja siis, ei Tiger Hans, vaan Tigerhands. :D

  3. En ole!

    Tiger Hans on mahtava nimi jollekin bändille :D

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...