Television lauluohjelma ja uusi kännykkä

Otsikoin tällä kertaa blogimerkinnän kuin ala-asteikäiset: Faktapohjalta. Näillä mennään, muuta et saa.

Etenen kuitenkin käänteisessä järjestyksessä. Meikäläisellä on nimittäin ollut pari viikkoa käytössä Nokian älypuhelinmaineen pelastaja Lumia 800. HTC Desire HD meni paskaksi ja sitä myöten loppui minun Android-urani. Vuorossa siis Lumia ja Windows Phone 7.5 -käyttis.

Heti voi sanoa, että paras Nokian älypuhelin koskaan. Käyttö on tosi pehmeätä ja sovellukset yksinkertaisesti TOIMIVAT, toisin kuin vaikka N8:ssa ja muissa Symbian-räpsissä. Myös graafinen ja fyysinen ulkoasu on paljon tyylikkäämpi kuin vaikkapa iPhonessa. Työmailit ja kalenterit toimivat kuin unelma. Akku ei kestä paskaakaan, mutta kohta pitäisi ilmestyä päivitys joka jeesaa tätä ongelmaa.

3G-yhteys tai Spotify-softa on paska, koska puhelin miettii joskus aika pitkään ennen kuin rupeaa soittamaan biisiä. Tämä on oikeastaan tärkein ominaisuus minulle, koska kuuntelen paljon musiikkia kännykästä, ja tekisi mieli heittää Lumia seinään joka kerta kun se käynnistää Spotifyn uudestaan kun yritän tarkistaa mikä on vikana. Auki olevia ohjelmia näkee vain 5 edellistä, ja jos painaa Spotifyn kuvaketta sen jälkeen kun on käynyt viidessä muussa näkymässä, Lumia ikään kuin käynnistää koko ohjelman uudestaan. Pätee muuhunkin kuin Spotikkaan.

Windows Phone -käyttis on myös Androidiin verrattuna ärsyttävän suljettu. Synkkaus jonkun paskasoftan kautta. ANKEATA. Antakaa se kovalevynäkymä Macciin ja olen tyytyväinen. Onneksi tämä ei niin suljettu ole kuin iPhone kuitenkaan.

Ankeinta on kuitenkin siirtyminen Runkeeperistä Sports Trackeriin. Windows Phonelle on olemassa Runkeeper, mutta sitä käännöstä haukutaan niin paljon että suostuin lähtemään Sports Trackerin kelkkaan, käytinhän sitä joskus kauan sitten Nokia 5800:lla. MUTTA WP Sports Tracker on paska. Ei väliaikatietoja puhuttuna korvaan, GPS-yhteys mukamas auki, mutta sitten kun aloittaa lenkin niin ei olekaan. Bing-kartoissa ei ole merkittynä kaikkia kävelyteitä mitä Runkeeperin Google Mapseissa. Facebook-jako ei onnistu kännykkä-käyttiksen kautta, ei myöskään kuvien lisääminen. Ikävä tulee Runkeeperiä. Ja on tullutkin. Lisäksi ST miettii n. 15 sekuntia kun kännykän ottaa taskusta, että olenkos minä aktiivinen ja toiminko edes. Se on pitkä aika kun juoksee ja samalla katsoo kännykän näyttöä.

_____________

Ja sitten TÖ VOIS OF FINLANT! Olen VIIHDEBLOGGAAJA!!!!!!!

Olen SBS:llä töissä, ja voin kertoa, että Voice-radiolla ja Voice-ohjelmalla ei ole mitään tekemistä keskenään. Mutta VoF on hyvä brändi, joten hyvä meille.

En ole pitkään aikaan innostunut mistään suomalaisista laulukisoista, kun taso on niin paska, mutta VoFin positiivinen energia on saanut minut puolelleen.

Ja sitten eiliseen lähetykseen: En lähde kommentoimaan Michael Monroen verenkierron entsyymejä ja kemikaaleja, mutta miksi ihmeessä hän tiputti sipsakan suomenruotsalaisstara Krista Siegfriedsin? Jäljelle jäi pieni pesukarhu Toni, joka nylkytti eilen Freddie Mercuryn haamun jalkaa.

Ja kuten aina, Suomen kansa on tyhmä, ja äänesti paksun karaokelaulaja Whatshisnamen jatkoon. Veti Bon Jovia hienosti, olis varmasti saanut innostuneen vastaanoton missä tahansa kapakassa. Luulin että tässä ohjelmassa juhlitaan hyviä ääniä, mutta kai tästä ollaan leipomassa jotain uusia marttisaarisia joihin kansa voi samaistua, mutta joiden levyjä kukaan ei osta.

Karoliina Kallion ura ei todellakaan ollut vielä nähty, mutta ilmeisesti hän itse ajatteli niin ja lannistui, ja Elastinen tiputti hänet. Harmi, sillä tajusin vasta tämän kilpailun myötä miten mahtava laulaja hän on. Ei pelkkä Waldon taustalaulaja. Cover-bändejä en jaksa katsella joten sellaisessa ympäristössä en ole häntä nähnyt.

Toivottavasti Mikko Herranen tai Kimmo Härmä voittaa, näin eilisen perusteella. Sanna Säntti oli myös mahtava artisti, silloin kun malttoi paneutua biisiin.

Se viihdebloggauksesta.


This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

8 Responses to Television lauluohjelma ja uusi kännykkä

 1. Wall-man says:

  "Ei väliaikatietoja puhuttuna korvaan, GPS-yhteys mukamas auki, mutta sitten kun aloittaa lenkin niin ei olekaan. Bing-kartoissa ei ole merkittynä kaikkia kävelyteitä mitä Runkeeperin Google Mapseissa. Facebook-jako ei onnistu kännykkä-käyttiksen kautta"
  En kässää, mulla toimii iPhonessa nuo kaikki trackerilla. Mä sytyn trackeriin

 2. Joo, se onkin nimenomaan tuon Windows Phone -version ongelma, ei siinä tunnu toimivan oikein mikään, kuten ei myöskään WP:n Runkeeperissä joka on kait vielä huonompi.

  Ja sen verran piti vielä sanoa, että myös Windows Phonen Facebook-appi on ihan kelvtoon. Päivittää päivittää muttei yleensä löydä mitään notifikaatteja, ja vaikka notifikaatti-symboli ilmoittaiskin että nyt on jotain tapahtunut niin ei tuo appi sitä löydä.

 3. Ja vielä: Tekstinsyöttö Lumiassa on aanuksesta: Kursoria ei voi liikutella millään nuolinäppäimillä keskelle sanaa, vaan jos pitkän sanan keskellä on lyöntivirhe eikä ennakoiva sanaa tunnista, pitää koko paska pyyhkäistä. Lisäksi joskus ehdotettu sana tulee väärin kirjoitetun LISÄKSI näytölle.

  Kesäaikaan ei osattu siirtyä automaattisesti. Oltiin Kairon aikavyöhykkeellä.

  Hyvä puhelin, silti.

 4. Juhani says:

  Kyllähän keskelle sanaa voi siirtyä samalla tavalla kuin muissakin luureissa. Mut hei, kysymys noista juoksuohjelmista: ootko löytänyt korvaajan ST:lle? Ootko esim Endomondoa käyttäny?

 5. Endomondoon oon siirtynyt, Runkeeperin kautta, mutta siinä on sama ongelma kuin muissakin juoksusoftissa LUmialla: Kun näyttö nukahtaa tai menee esimerkiksi käymään Spotifyssä, on suuri vaara että ohjelma tipahtaa GPS-yhteydestä, tai ainakin kadottaa reitin. Lumian pitäis noita moniajo ja lock screenin takana tapahtuvia juttuja kehittää seuraavaan päivitykseen.

 6. JiiGudelainen says:

  Mites tuossa mallissa, onko tullut testattua mitään urheiluun liittyviä sovelluksia. Mietin että sonyericsson ainakin tarjoaa askelmittaria, niin löytyykö niiltä ylipäänsä enemmän urheiluun soveltuvia apuvälineitä...? Onko Nokia pysynyt tässä kehityksessä messissä...?

  Itse runsaasti kuntoilevana ihmisenä toivoisin, että kehitettäisiin monipuolisesti elimistön tilaa kartoittava digitaalinen menetelmä. Että kännykkä saisi reaaliaikaista dataa aineenvaihdunnasta ja elimistön tilasta, ja heittäisi sen vaikka pilveen analysoitavaksi. Voisi auttaa tietysti itsetuntemuksessa ja oman kehon säätelyssä ihan arkielämässä, mutta ennen kaikkea tehostaa harjoittelua, silloin kun sellainen aktiivisempi kausi on menossa. Tuntuu, että suurin osa digitaalisista laitteista ja sovelluksista on suunnattu kaikenlaisen abstraktin tiedon ja kulttuurituotteen käsittelemiseen ja jakamiseen. Muutenkin ihmiset unohtavat urheilun ja etenkin nuorten kunto heikkenee. Tietokonepuoli voisi tulla asiassa vähän vastaan ja muistuttaa maailmaa kehojen olemassaolosta. Kuitenkaan näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa ei ole ihminen nousemassa kehonsa yli, vaan ihminen syntyy, elää ja kuolee ruumiillisena olentona (kuten City-lehdenkin äskettäisessä transhumanismi-aiheisessa artikkelissa selvisi). Pitäisi osata pitää huolta kehosta maailmassa, joka muuttuu yhä virtuaalisemmaksi ja ohittaa kehon tarpeet. Nykyisten nuorten vanhuus ei ole välttämättä kovinkaan ruusuinen... Astmat, nivelvaivat... Pitäisi olla jonkun satunnaisen askelmittarisovelluksen ja sykemittarin lisäksi monipuolisempia keinoja valvoa ja tutkia elimistönsä toimintaa, koska sukupolvi vannoo datan nimeen. Sitä kautta saisi nuoret ja muutkin suomalaiset liikkeelle... Ja itse ainakin hyötyisin suunnattomasti siitä, että tällaisen rasitusdatan ja muun saisi itselle helposti käytettävään muotoon! :)

 7. Kiitoksia mielenkiintoisesta kommentista. En ole askelmittaria etsinyt, mutta Windows Phone Market tms. Google-haku auttaa etsimään. Jahka jalkani paranee, rupean testaamaan tätä Suunto M5 kello-sykemittari-kenkäpod-yhdistelmää, joka tarjoaa ainakin vähän enemmän tietoa kuin vain matkan, ajan ja nopeuden, kuten kännykkäsovellukset tekevät.

  Kuulostaa kyllä järkevältä, että kehosta pitäisi saada kokonaisempaa analyysia irti kännykän avulla. Mutta jollainhan se pitäisi mitata, siis kännyn ulkopuolisella laitteella.

 8. Unknown says:


  I have used an Iphone for the last four years, but i dont really liked cuz there aren't a lot of useful applications that I prefare to use. For example this tracking app http://copy9.com/phone-tracker/. But anyway thanks for this article, it was very interesting to read.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...