Podcast-vinkki: ...And the Writer Is

Pitkästä aikaa podcast-vinkki! Ensin on ihan työn puolesta mainittava, että Spotifyssä on nykyään saatavilla myös suomalaisia podcasteja. Browse-välilehdeltä löytyvät ne. Maininnan arvoisia ainakin Noin viikon radio, Anton & Joonas, Tuplariimi, Perttu Häkkinen ja en nyt muista mitä kaikkia.

Tämä kirjoitus kertoo kuitenkin amerikkalaisesta ...And the Writer Is -podcastista, johon tutustuin kuukausi pari sitten.

Podcastissa amerikkalainen biisintekijä Ross Golan haastattelee tuntemiaan biisinkirjoittajia. Golan itse on käsittääkseni enemmän sanoittaja, joka on ollut tekemässä muun muassa Selena Gomezin Same Old Lovea, Flo Ridan My Housea ja Ariana Granden Dangerous Womania.

Kaikki vähänkään musiikkilehtiä lukeneet tai muusikoiden radiohaastatteluja kuunnelleet tietävät, että on maailman tylsintä kuunnella kun muusikko kertoo PROSESSISTA ja siitä mitä studiossa tapahtuu. Tai siitä, miten juuri nämä biisit kuulostavat parhailta ikinä.

Golan väistää tämän sudenkuopan kahdella tavalla. Ensinnäkin kaikki haastatellut biisinkirjoittajat Benny Blancosta The Scriptin kundeihin ovat hänelle entuudestaan tuttuja, joten puheessa on hyvin rento sävy. Toiseksi Golan kyllä puhuu vieraidensa kanssa paljon kirjoittamisesta käytännössä, mutta kaikki tapahtuu kirjoittajan elämäntarinan ohessa.

Tai ehkä kun kaksi ihmistä puhuu aiheesta, josta molemmat tietävät paljon, on lopputulos viihdyttävämpi kuin "tavallisten" artistihaastattelujen tapauksessa.

Joka tapauksessa olen nauttinut suuresti tästä sukelluksesta musiikkibisneksen suurten taustavaikuttajien maailmaan. Suosikkini on ehkäpä J. Kash (joka *krhöm* puhui myös tammikuun Kuuban-reissullamme), joka on viime vuosien suurimpia hittikyniä vaikkei omien sanojensa mukaan osaa soittaa tai laulaa.

No, turha aukiselostaa podcastia enempää, tutustukaa itse. Biisinkirjoittaminen on kiehtova ala, joka rock-bändeiltä perityn itsetekemisen kunniallisuuden perinteen johdosta on vasta viimeisen 5-10 vuoden aikana noussut kukoistukseen Suomessa.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...