Mitä kuuntelin Spotifystä vuonna 2014

Statistiikka- ja listaihmiselle täydellinen palvelu tämä Spotifyn My Year in Music!

Myönnän, että yllätyin hieman kun kuunnelluimmaksi biisikseni varmistui Jukka Pojan Crzybailaaja. Kunnes muistin, että luukutin sitä eräänä perjantai-iltapäivänä työhuoneessani niin kauan että joku tuli valittamaan. Lopulta, puolentoista tunnin jälkeen, joku tuli.

On se muutenkin hyvä biisi.

Kuuntelen Spotifyä lähinnä töissä ja autossa, mikä ohjaa varsinkin töiden suhteen kuuntelua työn puolesta kuunneltavaan musiikkiin eli uuteen poppiin. Kotona kuuntelen oikeastaan pelkästään vinyylejä ja lenkillä podcasteja, mikä ehkä selittää kokonaisminuuttien vähyyttä.

Mutta annetaan ihanan infograffan puhua puolestaan:


Siinä kuunnelluimmat levyt. X varmaankin ylivoimaisesti kuunnelluin levy. Myös paras.Kuunnelluimmat soittolistat. Kaikki omia tietysti.Kuunnelluimmat biisit. Aika erikoinen valikoima. Mutta kaljanjuontilistalta on monta biisiä. 


Tämä oli hauska lisä. En jaksanut laskea mitä tuo tekee per päivä. Eiku jaksanpas. 37 minuuttia joka päivä.Tässä vielä yhteenvetoa. Lähinnä tuo top 5 artistit halusin mukaan.


This entry was posted in ,,. Bookmark the permalink.

10 Responses to Mitä kuuntelin Spotifystä vuonna 2014

 1. Pasi says:

  Mäkin hoksin ton tänään ja tsekkasin samantien omat statsit. Tämmönen tilastoihin hurahtanut tyyppi on tietysti innoissaan, kun näkee listoja edessään ja sijoituksia :)
  Mulla oli kuunteluaikaa tuplasti suhun verrattuna, mutta sitä nyt selittää se että et kotona juuri käytä tota. Hieno ominaisuus joka tapauksessa.

 2. Jussi says:

  Kiitti kommentista Pasi. Olis mielenkiintoista tietää kuka on minuuttikuningas. Varmaan joku isä, jonka lapset käyttää samoja tunnareita tms.

 3. Joonas says:

  Kiitos hauskasta vinkistä, aion tehdä tästä itsekin postauksen ensi viikolla, mutta olin itseasiassa yllättynyt, että näinkin vakaana Spotifyn nimeen vannojana, ja suurkuluttajana tilastot väittävät minun kuunnelleen sitä vain 39,251 minuuttia.

 4. alanko says:

  Hauska juttu tuo ois, mutta jostain syystä ei toimi mulla tuo oikein. Esim. Leatherfacen Mush ja Stormy petrel levyjä oon kuunnellu todella paljon mutta Leatherfacea ei näy top-5 artisteissa ollenkaan. Ja muutenkin vähä oudolta näyttää nuo listat. Last.fmssä kuitenkin tuo Leatherface on ylivoimainen ykkönen viimeisen 12 kuukauden ajalta ja spotifyn mukaan ykkönen on last.fmssä sijalla 11, noin 200 kuuntelukertaa vähemmän kuin last.fmn ykkösellä. Ja siis last.fmän scroblaan ainoastaan spotifysta. Hauska ois tuo spotifyn oma listaus, mutta enempi uskon tämän testin perusteella vielä last.fmään.

 5. Jussi says:

  Alanko, tuohan on mielenkiintoista. Jättäisikö Spotify laskematta jonkun "incognito"-kuuntelun? Tai jos et ole sallinut desktop-sovelluksen ja selaimen yhteispeliä niin jäävät laskematta? En osaa sanoa, mutta kuulostaa oudolta ettei heidän oma statistiikkansa toimisi.

 6. alanko says:

  Lähes kaikki noista Leatherface-kuunteluista on iPhonen kautta kuunneltu, desktopilta en oo kuunnellu periaatteessa ollenkaan mitään. Hiukan webplayerin kautta ja jonkin verran Nexus7:n kautta. Ja samaa kyllä ihmettelin kun tuon aukaisin, että miten voi heidän oma statistiikka näyttää noin oudolta.

 7. Lauri says:

  Minuuttikuningasta kun etsittiin, niin 48 025 minuuttiani lienevät ihan kelpo sijoilla. Muuten statistiikoissa yllätti vain Apis kakkossijalla. Kuuntelin niitä kyllä paljon keväällä, kun kirjoitin Plastikista blogiini, mutta en ajatellut kuuntelukertoja tulleen ihan noin paljoa. https://twitter.com/lauriojain/status/540509304613531648/photo/1

 8. Arto says:

  Mun täytyy kanssa sanoa, että jokseenkin outoja artisteja/levyjä oli osittain listalla, enkä millään jaksa uskoa, että lista pitää täysin paikkansa. Ihmettelen kyllä, että miksi näin olisi, mutta luotan omaan tietooni silti enemmän kuin "koneen".

 9. Pasi says:

  Mulla oli kanssa hajontaa noissa. Last fm:n levylistassa on tasan yks sama levy kuin spotikan listassa. Ja biisilistassakin taitaa puolet olla ihan eri biisejä. Toi spotify sorsii esim. Haloo Helsinkiä ja on feidannut sen tyystin listoilta, vaikka se last fm:n puolella on top-5 kamaa. En tiiä, että mikä ton aiheuttaa.
  Lauri: Jäätävät minuutit sulle kertynyt näköjään.

 10. Jussi says:

  Kiitos kommenteista kaikki - ja tämä käy tosiaan mielenkiintoiseksi. Mä en osaa omia listojani epäillä kun kuuntelen suht laajasti kaikkea tuolta, vaikka tuo Jukka Poika yllättikin ykkösenä, mutta ehkä se yhden iltapäivän soitto riitti ykköstilaan. Pitääpä kuulostella jos muilla on ollut samanlaisia ongelmia - tai mistä se johtuu. Googlaamalla en nopeasti löytänyt keskusteluja netistä.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...