Arvio: Koukuttavin uusi kännykkäpeli on Big Bang Racing

Pitkästä aikaa asiaa mobiilipeleistä! iPad-peleistä olen joskus kirjaillut hieman suosikkeja, joista Carcassonne pitää yhä. Mutta nyt puhutaan iPhonesta. Vaikka saa Big Bang Racingin varmaan iPadillekin ladattua. Mutta minä en ole niin tehnyt.

Vituiksi meni intro taas. Mutta ei se mitään.

Kuvassa pelihahmoni ja 459-kuutioinen mönkijä. Huomatkaa VR-lasit. Megarare.


Myönnän heti aluksi, etten olisi ladannut Big Bang Racingia, jos ystäväni Jari ei olisi töissä pelin kehittäneessä Traplightissa, joka ymmärtääkseni toimii kokonaisuudessaan Tampereella.

Onneksi latasin, sillä "jeesataan kaveria" -fiilis vaihtui aika nopeasti totaaliseksi ihastukseksi. Big Bang Racingissa on kaikkea onnistuneeseen ajopeliin vaativaa, sekä tietysti in app purchases -mahdollisuuksia runsaasti.

Pelin suurin juju on älyttömän kätevä kenttäeditori. Kun jokaista rataa myös arvostellaan jokaisen pelikerran jälkeen, ja "yläpeukusta" saa 2 kultarahaa, on luotu riittävän vahva insentiivi pelaajille yrittää luoda mahtavia kenttiä - jos vaikka 10 000 pelaajaa yhtäkkiä tykkäisi omasta kentästä.

Kenttien luominen on niin hauskaa, että 8-vuotias tyttäreni haluaisi tehdä sitä jatkuvasti. Kenttien ajaminen ei häntä niinkään kiinnosta.

Ajaminen jakautuu kahteen erilaiseen lajiin: On muiden pelaajien haamusuorituksia vastaan ajettavia kisoja, joista saa onnistuessa pokaaleja ja epäonnistuessa niitä menettää (viisi yritystä per rata) ja toisaalta "kerää 3 kartanpalaa" -tehtäviä, jotka perustuvat enemmän ongelmanratkaisuun kuin nopeuteen.

Minulle nopeuskisat ovat pelin suola. Radalta kerätyillä kolikoilla ja arkuista saaduilla timanteilla voi ostaa lisää kuutioita mönkijään ja mopoon, ja tämä luku näkyy heti pelaajaprofiilin alla kilpakenttiä ajettaessa. Äärettömän koukuttava systeemi, varsinkin kun sopivalla ajolla voi voittaa tehokkaamman ajoneuvon. Ajamisen mallinnus on ei ole suoranaisesti realistinen, mutta sillä miten laskeudut hypystä tai missä kulmassa ylität mäennyppylän on nopeuden kannalta merkitystä, mikä palkitsee lyhyitä ratoja ajessa.

On kehuttava myös pelin kieltä, joka ei ole yleistä käännöshuttua, vaan suoraan suomeksi tehtyä humoristista rempseyttä.

Pelissä on tietysti myös joukkueita, joissa saa olla maksimissaan 50 jäsentä. Joukkueet kisaavat keskenään, ja parhaat joukkueet saavat joka viikon päättyessä timantteja, jotka jaetaan joukkueen sisällä pelaajien paremmuuden mukaan. Perustin oman joukkueen - Stranger Things - joka tarttuvan nimen takia täyttyi heti. Valitettavasti pistin minirajaksi vain 500 pokaalia - olisi pitänyt laittaa enemmän, nyt joukkueeni ei pärjää niin hyvin kuin pitäisi. Onneksi tällä viikolla on tulossa päivä, jolloin saan potkia pois inaktiivisia 500 pokaalin juntteja.

Minun pelaajanimeni on AMK:n lani-illoissa keksitty Blitzkrieg Bob, etsikää ja seuratkaa, käyn pelaamassa teidän kentät myös. Minulla omia kenttiä tällä hetkellä viisi.

No, parhaan käsityksen saa pelaamalla itse. Androidille ja iOSille löytyy tämä. Alla joku traileri. Tukekaa manselaista laatutyötä.



This entry was posted in ,. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Hei kommentoija! Arvostaisin suuresti jos et kommentoisi anonyyminä, se jotenkin vähentää kommenttisi arvoa. Minä esiinnyn nimelläni, esiinny sinäkin.
T: Jussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...